La Sisena Trobada

Sisena Trobada Internacional de Bu / Bo / Butxaca duta a terme el 27 de juny a Barcelona.

Durant la fase de preinscripcions i inscripcions, va planar la incertesa de la seva celebració pel poc nombre de possibles assistents.

Finalment es varen inscriure 61 persones, però n'hi assistiren 59, la majoria de Barcelona i de poblacions properes. De fora de Catalunya, cal remarcar l'assistència de la Leticia i família, amb arrels al Paraguai i França, residents en l'actualitat a Aix-en-Provence.

La Trobada va tenir lloc a les magnífiques instal·lacions de l'Escola La Salle Bonanova dels Germans de les Escoles Cristianes, cedides gratuïtament per a aquesta finalitat.

Es començà la trobada amb una missa dedicada als difunts de la la família. Més tard tinguérem un record per cada un dels que ens han deixat des de la trobada del 2012 fins a aquesta.

La Trobada tingué un caire molt lassalià, perquè alguns dels assistents havien anat de petits a l'escola La Salle Bonanova o a l'escola La Salle Comtal, o a alguna altra escola de la mateixa institució, i a més, ens trobàvem en una d'elles, acollits amb una fraternal ajuda per aquesta institució.

Es presentà un vídeo de 32 minuts de durada, referit als personatges prominents de la gran família Boxaca, ja desapareguts. Un total de 15 personatges, des d'un bandoler del començament del segle XVI, natural d'Alós (Pallars Sobirà, Catalunya), fins al nostre estimat Nico, dels Estats Units d'Amèrica. Entre altres, ben significatius de Catalunya, de França, de Cuba, i d'USA, es va tenir molt en compte l'Antoni Bochaca Moles, benefactor i President que fou de la Federació d'Associacions d'Antics Alumnes de les Escoles La Salle de Catalunya, a qui els Germans de la Bonanova volgueren dedicar-li unes paraules de record i agraïment.

Es llegiren missatges rebuts de Cuba, d'USA, d'Argentina i de França, adherint-se a la celebració, i lamentant no poder acompanyar-nos per raons diverses.

Es presentaren, a través d'ordinador, i en format PDF, els arbres genealògics de les grans famílies Bochaca-Butxaca del Pallars, de l'Alt Urgell, de Penelles, de l'Argentina, de Cuba, i d'USA, pendents de ser units en un únic i impressionant arbre si aconseguim trobar les baules que ens falten..

Es presentaren els 4 mantenidors del programa de genealogia (Rick, Josep, Jordi, i Eli). D'aquesta manera s'assegura la continuïtat de les dades actuals i futures que conformen els arbres.

Es donà a conèixer el projecte de creació d'un facebook boxaca utilitzant el sistema reservat "pages".

S'inicià un debat sobre la convocatòria de noves trobades. Per unanimitat dels assistents es decidí la seva continuïtat. Una enquesta per escrit, contestada per 33 persones, mostra el mateix desig, així com el compromís de treballar perquè hi siguin presents les generacions més joves.

Ens acomiadàrem amb el cant del nostre himne, i donant com a obsequi a cada assistent un DVD dels "Personatges prominents". Aquest DVD va ser solament en català; hi ha intenció d'editar aquest vídeo en versió castellana, francesa, i anglesa.

Propera Trobada l'any 2018, a Gramuntill (Pobla de Segur/Tremp), Pallars Jussà, Catalunya.

La taula presidencial Projecció d'un audiovisual Vista de la sala Intervencions dels assistents El menjador Moment del dinar 1 Moment del dinar 2 Presentació d'una enquesta Foto de grup
Arrels - Llibre d’una família

Arrels

“El llibre de família" és una detallada informació del passat, present i futur de la nostra família.

La família arreu del món

Localitats

Nosaltres descendim de pagesos de Freixe, Catalunya. Avui, la família es troba arreu del món.