La Quarta Trobada

Quarta Trobada Internacional dels Bu/Bo/Butxaca el 13-14 de juny de 2009, a Peramola.

Triàrem aquest lloc per tal de poder accedir a Valldarques i a Freixe.

Varen assistir-hi cent quaranta-tres persones provinents dels Estats Units, de França i de Catalunya. La majoria només hi assistiren el dissabte, uns quants els dos dies, i uns altres només el diumenge.

Cal remarcar que de França vingueren cinc famílies, quatre d'elles per primera vegada, i la família de Digne (França) i la de Miami (EE.UU.), que varen repetir.

Trobàrem a faltar els que per una raó o altra no hi varen ser, però ens alegrà la presència de molta gent que hi era per primera vegada.

Després d'unes paraules de benvinguda de l'alcalde de Peramola i del cant dels himnes dels països dels assistents, entonàrem l'Himne de Família cantat simultàniament en català, castellà i francès.

Com ja és costum, dedicàrem un record als familiars recentment traspassats.

Una bona part del temps el consumirem donant-nos a conèixer. Algunes persones que no ens varen poder acompanyar amb la seva presència física, es varen fer presents a través dels seus missatges i d'algunes presentacions gravades, seguides amb molta atenció.

Es donà a conèixer l'estoc actual del llibre Arrels, així com el seu resultat econòmic positiu. El seu saldo es dedicarà a eventuals dèficits d'alguna trobada, a atendre el pagament anual dels dominis de la web i a altres despeses menors no previstes.

Una part important de la Trobada va ser dedicada a la presentació de la pàgina web, creada gentilment per un membre de la gran família, amb la col•laboració d'un equip que hi va dedicar també moltes hores. Un membre d'aquest equip va voler donar personalitat al nostre grup integrant-lo dins d'una xarxa social.

Els assistents reberen com a obsequi una alfombreta d'ordinador amb l'escut i l'adreça de la nostra pàgina web, i uns escuts i unes banderoles elaborades artesanalment per una assistent de França. Volem agrair aquest gest tan simpàtic.

La tarda del dissabte i el matí del diumenge es dedicà a visitar els dos llocs abans esmentats. Des d'un lloc estratègic, atalaiàrem les cases disseminades dels nostres avantpassats, i ja a Valldarques, dins del nucli rural, visitàrem l'església de Sant Romà i el petit cementiri on les creus de ferro porten el nostre nom, testimoni del nostre passat. Abans d'acomiadar-nos, es va fer la foto de grup de ritual.

A Freixe fórem acollits pels actuals propietaris de la primera casa Boxaca. Visitàrem l'església dedicada a Sant Serni i ens fotografiàrem junt a la casa que per a tots nosaltres representa l'origen de tot. Malgrat que el cognom ja no segueix en la generació present de Freixe, al Sr. Benet se'l segueix coneixent com "el Boxaca".

La Cinquena Trobada tindrà lloc possiblement a la primavera de 2012 i a la localitat de Penelles (la Noguera), per ser també un lloc de dispersió des de temps llunyans de la nostra família. En aquesta ocasió pretenem que l'espai de la Trobada no limiti el nombre de participants. Un objectiu: 250 assistents.

Jean, preparant banderoles Cantant els himnes dels països dels assistents Cantant l’Himne de la família Foto de grup a Valldarques Foto d’una part del grup a la casa Boxaca de Freixe
Arrels - Llibre d’una família

Arrels

“El llibre de família" és una detallada informació del passat, present i futur de la nostra família.

La família arreu del món

Localitats

Nosaltres descendim de pagesos de Freixe, Catalunya. Avui, la família es troba arreu del món.