La Segona Trobada

Segona Trobada Internacional dels Bu/Bo/Butxaca el 28-29 de juny de 2003 a Gerri de la Sal, (Pallars Sobirà), al monestir de Santa Maria de Gerri.

Hi hagué una bona estona per tal que un representant de cada família es presentés a sí mateix i a la resta del membres de la seva família directa: noms, procedència i situació a l’arbre.

Exposició per part de J. Bochaca Romaguera de dos temes: "La família i la seva evolució" i "Les fonts documentals".

Es repassà el treball fet durant els quatre anys passats. S’explicà la investigació duta a terme a València per tal de lligar la branca de Cuba i USA. Es féu notar la presència de noves famílies que s’havien incorporat a les trobades. Es presentaren els avenços aconseguits per a unir un bon nombre d’arbres dispersos, remarcant especialment la troballa d’un document de compravenda que ens permeté retrocedir tres generacions enrere, situant-nos com a mínim en una data anterior al 1564. Boxaca sembla ser el cognom que dóna origen a les altres variants.

En Pere Cerqueda Buchaca, explicà la part de la família procedent de Valldarques, Sallent, Coll de Nargó i d’indrets propers.

S’entrà en la presentació del que hauria de ser el Llibre.

Aspectes positius:

  • Més assistents que el 1999: 174 assistents.
  • Pràcticament repetiren les mateixes famílies, afegint-se’n unes quantes més.
  • En l’aspecte de recerca, sembla que, després de l’esforç fet, no es pot afegir molt més a l’arbre dels Bochaca de Tornafort-Gerri-Gramuntill, ni tampoc al de Valldarques-Sallent. Pensem arribar en un futur proper a enllaçar Manuel Magín Buchaca Las Casas i els seus descendents, al gran arbre de la família.
Exposició dels temes de la Trobada Foto de grup 28 juny, 2003
Arrels - Llibre d’una família

Arrels

“El llibre de família" és una detallada informació del passat, present i futur de la nostra família.

Origen de la família

Origen

Els primers Boxaca trobats foren tres germans de Freixe, i assumim que el seu pare va néixer el 1545.