La Cinquena Trobada

La Cinquena Trobada Internacional de Bu / Bo / Butxaca va tenir lloc el 26 i 27 de maig a Penelles.

Tingué lloc els dies 26 i 27 de maig a Penelles (la Noguera), Catalunya, la Cinquena Trobada Internacional dels Boxaca, congregant unes 125 persones entre grans i petits, i entre el dissabte i el diumenge. Gairebé tothom va ser-hi el dissabte. Unes 30 persones també hi varen ser el diumenge, i només una parella es va inscriure per ser-hi solament el diumenge.

En aquesta trobada hi va participar majoritàriament gent vinculada a Penelles i de pobles veïns, encara que vàrem poder comptar amb els incondicionals que assisteixen a totes les trobades tant si es fan a Penelles, Valldarques, Gerri, o en altres indrets. Cal remarcar la presència de tres famílies de França i una persona d’Andorra. Com sempre volem agrair l’esforç que fan aquestes famílies venint de tan lluny.

L’alcalde de Penelles obrí l’acte amb unes paraules de benvinguda, i seguidament tinguérem un record per aquells que ens han deixat entre la trobada anterior i aquesta. Va ser també l’ocasió de fer-nos ressò dels naixements haguts en les nostres famílies.

A través d’un audiovisual molt elaborat es varen presentar les diferents branques familiars. Una part de la gravació va recollir aquelles històries dites de viva veu pels més grans de la família. Ells encara poden explicar fets d’un passat llunyà viscuts en primera persona.

Abans de dinar es va fer una visita guiada pels indrets més característics del poble, fen esment particular dels llocs on varen fer casa els primers avantpassats Boxaca de Penelles.

Un dinar de qualitat i abundant va ser servit en el mateix local on es desenrotllava el programa.

Per la tarda vàrem escoltar amb atenció unes salutacions gravades per la Soly i el Rick als USA. Rick va valorar el seu compromís en la nostra comunicació humana i els mitjans tècnics per mantenir aquesta comunicació. Enllaçant amb aquest darrer missatge, hi va haver una exposició per part del Josep del programa de genealogia TMG (The Master Genealogist) explicant les seves possibilitats amb alguns exemples pràctics.

Abans de marxar els inscrits del dissabte a les seves cases, vàrem fer dues fotos de grup que deixaran record de l’esdeveniment.

Ajudats de l’acordió del Dino, vàrem assajar l’himne de la família en la versió catalana i francesa. (Seria de desitjar que en properes trobades un petit cor sabés bé la melodia i marqués el ritme del cant.)

Després de sopar, hi hagué una vetllada, on també hi intervingué el nostre acordionista, amb unes animades danses populars al so dels acords de dos virtuosos de l’acordió diatònic.

Els assistents varen rebre un obsequi consistent en una tassa de ceràmica “de butxaca” elaborada amb molt de gust i sentit de l’humor.

L’endemà, visitàrem l’Estany d’Ivars: Una reserva lacustre recuperada on hi fan parada les aus de pas en les seves migracions.

Després de dinar i d’una estona de sobretaula, ens acomiadàrem tot esperant reveure’ns l’any 2015 a Barcelona.

Els organitzadors expressen el seu agraïment a tots els assistents i a les persones que han contribuït i ajudat a la bona marxa de la Trobada.

Benvinguda! Vista de la sala Projecció d’un audiovisual Alguns assistents de la branca de Penelles Cantant l’himne dels Boxaca en francès A taula Foto de grup 1 Foto de grup 2
Arrels - Llibre d’una família

Arrels

“El llibre de família" és una detallada informació del passat, present i futur de la nostra família.

La família arreu del món

Localitats

Nosaltres descendim de pagesos de Freixe, Catalunya. Avui, la família es troba arreu del món.